Mēs novērtējam jūsu privātumu!

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu e-veikala un statistikas datus, kas palīdzēs mums sniegt jums labāko pieredzi mūsu e-veikalā un mājas lapā. Jūs varat uzzināt vairāk mūsu Privātuma politikā. Ja vēlaties, varat veikt izmaiņas un atteikties no analītikas sīkdatņu izmantošanas, taču bez tehniskajām sīkdatnēm mēs nevaram nodrošināt mājaslapas korektu darbību.

BLOGS PAR AUTO NOMU UN VISS PAR MAŠĪNU ĪRI RĪGĀ UN VISĀ LATVIJĀ

Auto noma vai auto līzings - kādas ir priekšrocības un trūkumi?

Priekšrocības un trūkumi, nomājot auto

Izvēlēties nomāt auto vai iegādāties savu personīgo auto nav viegls lēmums, jo ir jāapsver visi plusi un mīnusi, lai saprastu, kas jūsu gadījumā būs izdevīgākais risinājums. Iegādājoties personīgo auto, ir jārēķinās gan ar ikmēneša līzinga maksājumiem, gan auto ekspluatācijas izdevumiem, bet, nomājot auto, jūs varēsiet atļauties vadīt jaunāku un dārgāku auto, nekā pērkot savu auto, tomēr pēc nomas līguma beigām, auto nepāries jūsu īpašumā, kā tas būtu, noslēdzoties līzinga līgumam. 

 

Auto līzinga plusi 

Skatoties no ikmēneša maksājumu lieluma, visbiežāk tieši ilgtermiņa noma būs izdevīgākais risinājums, jo mēneša maksājums būs mazāks nekā līzinga maksājums par auto. Nenoliedzami, līzinga galvenā priekšrocība ir braukt ar jaunākā modeļa auto, kuram ir ražotāja izsniegtā garantija. Tas nozīmē, ka jums nebūs jāsatraucas par lieliem papildu ieguldījumiem, lai uzlabotu auto tehnisko stāvokli. Jauna auto iegāde ir finansiāli dārgs pasākums, tādēļ visbiežāk izvēle tiek izdarīta par labu lietota auto iegādei. Iegādājoties lietotu auto, jums nebūs pieejama ražotāja garantija, kā arī ne vienmēr auto tehniskais stāvoklis atbilst tam, ko jums ir norādījis iepriekšējais auto īpašnieks. Nomājot auto, jūs varēsiet braukt ar jaunu un modernu auto, kas ir aprīkots ar visām aktuālākajām drošības funkcijām, tam būs ekonomisks degvielas patēriņš, un jums nebūs jāsatraucas par automašīnas cenas svārstībām tirgū, kā arī nebūs jāsatraucas par tās pārdošanu, kad būs pieņemts lēmums par jauna auto izvēli.

Nenoliedzami, lielākais auto nomas pluss ir iespēja braukt ar jaunu auto, nesatraucoties par auto īpašniekiem ierastajām izmaksām – apdrošināšanu, ikgadējo auto nodokli, tehnisko apskati un CSDD pakalpojuma nodevām, ritošās daļas remontu u.c. izmaksām. 

 

Auto līzinga mīnusi 

Galvenais mīnuss auto nomai ir tas, ka pēc nomas līguma beigām auto nepaliek jūsu īpašumā, kā tas būtu, ja auto tiktu iegādāts līzingā. Slēdzot nomas līgumu, ir jāpievērš uzmanība, vai nav norādīts ierobežots kilometru skaits, ko var nobraukt noteiktā periodā. Ja nolemjat, ka vairs nevarat atļauties nomas līgumu, jums var piemērot soda naudu par līguma laušanu, tomēr jāpiemin, ka, arī izvēloties iegādāties auto līzingā, līgumu laužot, būs jārēķinās ar soda naudu un, iespējams, pat auto zaudēšanu.

 



Ilgtermiņa nomas auto līgumi atšķiras, tādēļ ir jāpārliecinās, ka jums pašiem nebūs jāsedz auto apdrošināšana, auto nodoklis un nodevas CSDD vai, piemēram, ziemas riepu iegāde. Kā arī ir jāņem vērā, ka pēc nomas auto ir jāatdod tādā pašā stāvoklī un komplektācijā, kā tā tika izsniegta nomas sākumā – jūs nevarat izlemt tonēt auto stiklus vai nomainīt lukturus, kas jums labāk patiks. 

Ja vēlaties braukt ar jaunu auto, bet neesat gatavs lielām finansiālajām saistībām, lai savu sapņu auto iegādātos savā īpašumā, izvēlieties ilgtermiņa auto nomu! Prime Auto piedāvā ilgtermiņa auto nomu, sākot ar termiņu no 3 mēnešiem – ienāc mūsu mājaslapā un uzzini vairāk! 

Sazinieties ar mums