Mēs novērtējam jūsu privātumu!

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu e-veikala un statistikas datus, kas palīdzēs mums sniegt jums labāko pieredzi mūsu e-veikalā un mājas lapā. Jūs varat uzzināt vairāk mūsu Privātuma politikā. Ja vēlaties, varat veikt izmaiņas un atteikties no analītikas sīkdatņu izmantošanas, taču bez tehniskajām sīkdatnēm mēs nevaram nodrošināt mājaslapas korektu darbību.

BLOGS PAR AUTO NOMU UN VISS PAR MAŠĪNU ĪRI RĪGĀ UN VISĀ LATVIJĀ

Auto noma no Prime Auto un... brīvdienu izbraucieni var sākties!

Lai arī, iestājoties septembrim, vasaru ar steigu nomainījis rudens, plānotas un neplānotas brīvdienas neviens nav atcēlis. Zaļā un tīrā Latvija, ar populāriem tūrisma galamērķiem un mazāk zināmām pārsteidzošām vietām gaida apmeklētājus no tuvienes un tālienes un gandrīz ikviens ceļotājs, kas ierodas mūsu valstī, tā vai citādi dalās ar saviem iespaidiem sociālajos tīklos vai specializētajos tūrisma portālos. Latvija ar savu maigo klimatu un četriem izteiktiem gadalaikiem, attīstīto viesmīlības un ēdināšanas servisu, bagātīgo maršrutu izvēli ir vērta, lai to redzētu, iepazītu un atgrieztos atkal.

Uz objektiem, kas ir tālāk no galvaspilsētas centra, kā arī ārpus Rīgas var nokļūt ar sabiedrisko transportu, taču daudz ērtāk ir izmantot auto nomas sniegtās iespējas. Auto saviem izbraucieniem vari vienkārši un ērti rezervēt PRIME AUTO , izvēloties situācijai un braucējiem piemērotāko. Īpaši nesteidzoties, Latviju var šķērsot 5-6 stundās. Arī pats tālākais Latvijas nostūris no Rīgas ir sasniedzams 4 stundās, ja vien ceļotāja rīcībā ir auto.

# 1 - Ko apskatīt galvaspilsētā?

Pirmais un vispopulārākais tūrisma galamērķis ir Rīga ar savu krāšņo un daudzveidīgo arhitektūru. Vecpilsēta, jūgendstila kvartāli, Mežaparks ar Zoodārzu. Arī “Koka Rīga” un Centrāltirgus piesaista ar savu neatkārtojamo šarmu, tomēr der zināt, ka augstākais reitings populārajā ceļotāju portālā Tripadvisor.com ir Rīgas Motormuzejam ar lielisko ekspozīciju, īpaši izceļot padomju auto kolekciju. Augstu novērtēts ir arī Dzintaru Mežaparks un Ķemeru nacionālais parks ar sirreālo purva taku pavisam netālu no galvaspilsētas.

# 2 - Baroka laika pērle - Rundāles pils

Pēc apmeklētāju skaita pats populārākais apskates objekts Latvijā itāļu arhitekta Rastrelli projektētā Rundāles pils – baroka laika pērle, kuru ieskauj krāšņs parks ar dekoratīviem rožu stādījumiem. Pils komplekss ir tik saistošs, kultūras un mākslas vērtībām piesātināts, ka tā apskatei jāveltīta vismaz viena diena.

# 3 - Kūrortpilsēta Jūrmala

Divdesmit minūšu brauciens no Rīgas ved uz Jūrmalu, Latvijas lielāko (un garāko!) kūrortpilsētu, kas ar vēsturisko koka arhitektūru, apstādījumiem un fantastiskajām pludmalēm sniedz iespēju baudīt atpūtu atbilstoši katrai gaumei. Lai iebrauktu Jūrmalā ar auto, jāiegādājas dienas caurlaide, kas maksā 2 EUR.

# 4 - Neskartā Baltijas jūras piekraste

Taču 498 km garajā Baltijas jūras krasta joslā ir daudz cilvēka neskartas dabiskas pludmales, kurās var baudīt dabas skaistumu – ar priedēm apaugušas kāpas, spoži baltas smiltis, jūras noslīpētus akmeņus un drošu peldēšanos jūrā. Ceļotājam, kas nav saskāries ar Baltijas jūras lēnīgo dabu, tikt līdz peldēšani piemērotam dziļumam var būt pacietības pārbaudījums. Lai sasniegtu 1.5 metru dziļumu dažviet jāmēro 50 - 100 m attālums, taču vecākā gadagājuma cilvēkiem un ģimenēm ar bērniem grūti iedomāties labāku peldvietu... Ar piebildi – ja vien esat gana rūdīts, lai peldētos salīdzinoši vēsā ūdenī.



# 5 - Aglonas bazilika

Arī Aglonas Romas bazilika ieguvusi lielu ārvalstu ceļotāju uzmanību kā nozīmīgs Katoļu baznīcas reliģisks centrs. 1980. gadā, Aglonas dievnamam svinot savu 200 gadu jubileju, pāvests Jānis Pāvils II piešķīra tai titulu "bazilika minoris" un drīz pēc dzelzs priekškara krišanas 1993. gadā pāvests to apmeklēja. Aglona atrodas 230 km attālumā no Rīgas un katru gadu augusta sākumā katoļu svētceļnieki no Latvijas un kaimiņvalstīm kājām dodas uz baznīcas svētkiem, kas notiek 15.augustā.

# 6 - Dabas draugiem

Latvijā var lepoties ar krāšņu dabas daudzveidību, kāda vairs nav sastopama nekur pasaulē, tādēļ valstī vairāk kā 12 % no sauszemes teritorijas piešķirts aizsargājamās dabas teritorijas statuss. Lielākais no dabas parkiem ir Ziemeļvidzemes Biosfēras rezervāts, taču populārākais – Gaujas Nacionālais parks, kas ar teiksmainām dabas takām un pārsteidzošām ainavām atrodas vien pusstundas brauciena attālumā no Rīgas.

# 7 - Atklāj Latvijas pilsētas no jauna

Ceļotāji iecienījuši arī Kuldīgu, kas aicina ar Eiropā platāko ūdenskritumu un neatkārtojamu mazpilsētas šarmu, kā arī Ventspili ar Zilā karoga pludmali, sporta un atpūtas iespējām, viduslaiku pili un daudzveidīgu kultūras baudījumu. Arī Cēsis un Valmiera ar auto ir sasniedzamas stundas laikā un piedāvā plašu tūrisma maršrutu klāstu, komfortablas viesnīcas un izcilu ēdienu no vietējiem produktiem gardēžu iecienītos restorānos.

Laiks ir resurss, kas patiešām ir ierobežots, taču laicīgi plānojot atvaļinājumu, ir iespējams izbaudīt katru minūti. Pie mums nomas auto rezervāciju vari veikt tiešsaistē, norādot sev ērtāko automašīnas saņemšanas laiku un vietu. PRIME AUTO – uzticams partneris komfortablos izbraucienos!

Sazinieties ar mums